Salade met gegratineerde peer

Parmezaan, croutons en dragonvinaigrette


Aantal

2 personen

Moeilijkheid

Makkelijk

Ingrediënten

  • 1 zakje Pittige Mix FLORETTE
  • 4 peren
  • 1 bruine pistolet, in stukjes gesneden
  • 100g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 komkommer
  • 1 bot dragon fijngesneden
  • 1 el witte azijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snij de peren in de lengte in 4 stukken en verwijder het klokhuis.

Meng ze in een kom met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Schik ze op één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met Parmezaan.

Op de andere helft leg je de croutons besprenkeld met olijfolie en gekruid met peper en zout.

Stap 3

Rooster 25 min op 180° tot ze mooi goudbruin zien.

Stap 4

Snij de komkommer in schijfjes.

Stap 5

Meng de fijngesneden dragon met 4 el olijfolie, 1 el azijn, peper en zout.

Stap 6

Dresseer de slamengeling op de borden, verdeel er de peertjes en de croutons over en werk af met de vinaigrette.